logo_bfas1

Поради недостатъчно време за разглеждане на всички точки от предварително обявения Дневен ред и възникване на допълнителни въпроси и казуси от компетентността на Управителния съвет, заседанието се прекратява и същото ще бъде подновено на 28.10.2016 от 11:00 ч.

Споделете в:
Прочетете повече...
13613269_1050497521670662_4555822584052208659_o

Престижно класиране на Националния отбор на България в „Купата на нациите“

България записа престижно осмо място при дебюта си в планинската „Купа на нациите“ на ФИА, част от „Мастърс“ състезанието в дисциплината, събрало най-добрите пилоти и автомобили в Европа. Отборът ни в състав Любен Каменов, Юлиян Телийски, Христо Манолов и Стефан Стоев се представиха достойно на трасето в Щернберг, Чехия и защитиха името на българската школа. В класирането по нации резултатът на България бе оформен от времената на Телийски, Манолов и Стоев, след като при второто си преминаване на 3.3-километровото трасе гарнитурата под капака на Мицубишито на Каменов приключи житейския си път и родният шампион беше принуден да прекрати участието си. Така останалите трима пилоти оформиха резултата, като беше взета разликата между двете най-близки времена на всеки...

Прочетете повече...
????????????????????????????????????

Павел Лефтеров с титла в Германия

Днес в България се завърна шампионът от немския формат на „Deutsche Tourenwagen Cup, Production 2.0″ Павел Лафтеров. С победата в сериите DTC Павел Лефтеров приключи сезон 2016, продължавайки възходящото си развитие след вицешампионските си европейски титли от дебютната 2015 година.
Пожелаваме на Павел да продължава в същия дух да прославя България, а през 2017 още много победи и европейски титли.

Споделете в:
Прочетете повече...
obshta-1

Ралиспринт Дряново

На 15-16.10.2016, ще се проведе III – ти кръг от Националния шампионат по Ралиспринт – „Дряново-2016″.

Цялата документация на състезанието е качена в събитието в Спортен календар, повече информация – тук.

 

 

Споделете в:
Прочетете повече...
13613269_1050497521670662_4555822584052208659_o

Гледайте на живо представянето на Националния отбор на България по Планинско изкачване

Феновете на автомобилния спорт, ще имат възможността да проследят на живо представянето на Националния отбор на България по „Планинско изкачване“ в „Купата на нациите“ в Щернберк – Чехия, чрез youtube линк:

България ще бъде представена от:

Капитан: Любомир Мечков

Участници: Любен Каменов, Христо Манолов, Юлиян Телийски и Стефан Стоев

Живото предаване ще започне рано сутринта в събота.

Успех на Българския отбор.

Споделете в:...
Прочетете повече...

Класиране Рали „Сърбия-2016″

Споделете в:
Прочетете повече...
logo_bfas

Организиране на курс за оказване на компетентна първа помощ

Уважаеми колеги,

С цел повишаване на сигурността по време на автомобилните състезания, и вземайки предвид, че оказването на компетентна първа помощ в много от случаите е решаваща за здравето и живота на потърпевшите. БФАС е в преговори с БЧК, за организиране на курс за парамедици. Право на участие ще имат маршали и съдии по факти от съдийската комисия на БФАС.

За сформиране на групи и организация на обучението, е необходимо да изпратите кандидатурите си до 20.10.2016 г...

Прочетете повече...
v3

Напусна ни Илия Бонев

На 79 годишна възраст, ни напусна един от знаковите рали пилоти у нас, Илия Бонев. Бонев е дългогодишен участник и шампион в рали шампионата на България, както и дългогодишен капитан на Националния отбор. През 1969 става заслужил майстор на спорта.

Поклон пред светлата му памет.

Споделете в:
Прочетете повече...

България се включва в „Планинския Мастърс“ на ФИА с пълен национален отбор

България се включва в „Планинския Мастърс“ на ФИА с пълен национален отбор
За първи път в историята на българския автомобилен спорт страната ни излъчва национален отбор в дисциплината „Планинско изкачване“, който ще се включи във второто издание на „Купата на Нациите“ на ФИА.

Прочетете повече...
logo_bfas1

България праща пълен национален отбор на „Мастърс“ състезанието на ФИА по планинско изкачване в Чехия

България праща пълен национален отбор на „Мастърс“ състезанието на ФИА по планинско изкачване в Чехия. Българската федерация по автомобилен спорт (БФАС) има удоволствието да покани представители на медиите на пресконференция по повод участието на България във финалния „Мастърс“ по планинско изкачване на ФИА. На 8 и 9 октомври в Щернберг, Чехия ще се проведе второто издание на надпреварата, която събира на едно трасе най-добрите в дисциплината на Стария контитент. Страната ни ще бъде представена от пълен национален отбор в състав: Любен Каменов, Христо Манолов, Стефан Стоев и Юлиян Телийски, водени от капитана Любомир Мечков...

Прочетете повече...