web
statistics
НОВИНИ

НОВИНИ

Уважаеми колеги, Поради провежденето на два кръга от Календара на БФАС, участието в кръгла маса "Автомобилният спорт и безопастността на движение и ангажираемостта на членовете на Работната група за изготвяне на Наредба и Специални правилници за 2019, обявената среща за 20.10.2018 ще се проведе на 27.10.2018 г. 10:00 часа на Писта Дракон /с. Калояново/ при следния дневен ред: 1. Прочит, разглеждане на предложения и промяна на специалният правилник за 2019г. съответно за: Рали; Рали спринт; Планинско изкачване; Затворен маршрут; Авто крос; Рали крос; Крос кънтри рали; Драг; Дрифт; Гимкхана; Ендуранс; Е-рали и автомобили с алтернативни горива; Шампионат за хора с увреждания. 2. Прочит, разглеждане на предложения и промяна на Наредба за провеждане на автомобилни състезания за 2019г. 3. Разни.
За първи път в България ще се проведе специализирано международно изложение за нови технологии и компоненти, авточасти, аксесоари и сервизно оборудване – Automotive Expo Sofia 2018, което поставя акцент върху бързо развиващата се автомобилна индустрия и следпродажбения сервиз. Домакин и организатор на изложението, което ще отвори врати между 18-21 октомври 2018 г., е Интер Експо Център. По време на провеждането на Automotive Expo Sofia, ще бъде обърнато особено внимание на въпросите за пътната безопасност. Българската федерация по автомобилен спорт, като съпричастна с тази тематика, заедно с дългогодишните ни партньори от Интер Експо Център, съвместно ще организират кръгла маса на 20.10.2018 г. от 11 часа с основна тема: „Автомобилният спорт и безопасността на движение”. Каним всички наши членове, приятели и съмишленици да се включат в Кръглата маса, където ще могат да споделят своите виждания и идеи по дискутираните въпроси, както и да представят своите продукти и разработки на щанда на БФАС. Винаги сме вярвали, че автомобилният спорт спомага за тестването и въвеждането на най-новите разработки на автомобилостроенето в серийните автомобили и по този начин спомага за намаляването на пътнотранспортният травматизъм. Паралелно с това, спомага и за усъвършенстване на шофьорските умения, както и изграждането на отговорни и ангажирани към пътния трафик характери…
Уважаеми колеги,    На 20.10.2018г. (събота) от 10 часа в офиса на БФАС, надоящ се на адрес бул. „Тодор Каблешков” №55А, етаж 2 ще започнем работа по валидните за 2019г. специални правилници и годишна наредба. Същата ще протече при следният дневен ред:   1. Прочит, разглеждане на предложения и промяна на специалният правилник за 2019г. съответно за: Рали; Рали спринт; Планинско изкачване; Затворен маршрут; Авто крос; Рали крос; Крос кънтри рали; Драг; Дрифт; Гимкхана; Ендуранс; Е-рали и автомобили с алтернативни горива; Шампионат за хора с увреждания. 2. Прочит, разглеждане на предложения и промяна на Наредба за провеждане на автомобилни състезания за 2019г. 3. Разни.    С цел оптимизирането на текущите административни документи, молим желаещите спортни клубове да изпратят своите предложение на адрес office@bfas.bg не по-късно от 16.10.2018г.
      Два дни преди старта на рали „България” 2018, Варна очаква с нетърпение участниците в 49-ото издание на най-престижното автомобилно състезание у нас. Този уикенд морската ни столица ще се превърне и в столица на моторните спортове, домакинствайки на едно от най-старите ралита у нас, както и на финалния кръг от Българския дрифт шампионат. Двете надпревари дори ще имат общ церемониален старт в петък следобед на Морската гара.     На официална среща между кмета на Варна г-н Иван Портних и директора на рали „България” г-н Александър Ковачев, градоначалникът на морската ни столица потвърди ангажимента на общината за подкрепата към рали „България”. Г-н Портних призова жителите и гостите на града да подкрепят своите любими състезатели както на официалния старт, така и по отсечките, а двамата с г-н Ковачев бяха единодушни, че сигурността на мероприятието – както тази на зрителите, така и на участниците е основен приоритет в трите състезателни дни.     Иван Портних припомни, че Варна има дълга и славна история, свързана с моторспорт надпреварите у нас и спорта като цяло, като в града са родени не един и двама български шампиони. Кметът на морския град с удоволствие ще присъства на официалната церемония и на някои от…
Уважаеми колеги, представяме на Вашето внимание копие от решението на НСТ по жалбата на АСК Ка-2 рейсинг тийм. Оригинала се намира в офиса на БФАС.
Страница 1 от 36

onlylogo БЪЛГАРСКА ФЕДЕРАЦИЯ ПО АВТОМОБИЛЕН СПОРТ
гр.София, бул. Тодор Каблешков 55А

+3592 987 64 74 office@bfas.bg
IBAN: BG08 BPBI 7942 1089 3339 01

facebookbfastweeterbfas

googleplusbfasyoutubebfas

fia logo 0 cba logo ministerstvo ministerstvo