web
statistics
Да сведем глави пред делото и живота на Левски

Да сведем глави пред делото и живота на Левски

Днес се навършват 145 години от обесването на Апостола на свободата Васил Левски. Да преклоним глави пред гибелта на един от най-великите български герои!
Всяка година на този ден ние се покланяме в знак на уважение и почит. И всяка година не мога да намеря отговор на въпроса защо предателството е станало причина за смъртта на този наш герой? Защо тази най-уродлива човешка форма на изява съществува и до днес? Малка ли е била тази жертва, за да проумеем колко нетърпими трябва да станем всички ние към подобни деяния и към хората, които ги проявяват. Та те концентрират в себе си почти всички най-лоши човешки качества като омраза, страх, подлост, безверие, алчност, липса на достойнство, на морал и на чувство за общност. Винаги сме осъждали предателството, но и до днес живеем с него! Оправдаваме го с чувство за малоценност или други психични разстройства, на които трябва да помогнем с търпение, разбиране и снизходителност. И докато поколения българи са проявявали такова отношение, народът ни е давал най-скъпи жертви. Примери в близката и далечната ни история, в настоящето ни има много, във всяка област на живота.
Не е по-различна картината и в областта на автомобилния спорт. Как иначе да си обясним защо решенията на ОС не се уважават , а се преиначават така, че да са угоди на личните интереси на някои от членовете ни , а не в интереса на цялата общност. Как така група от хора, „бореща се за спазване на законите”, с всякакви беззаконни средства налага волята си, провеждайки нелегитимни заседания и взимайки своите решения, руши изграденото от поколения автомобилисти?
Тези хора видимо не осъзнават, че спортът е част от „чистата и свята република”, за която е мечтаел Левски! Навярно са забравили, че и легендарното му име е дошло на база спортно постижение! Основна наша грижа като хора, които упражняваме спорт, трябва да бъде да запазим неопетнена най-вече с делата си тази територия чиста! Високите спортни постижения безспорно са важни, но не на всяка цена!


София
19.02.2018

Председател БФАС

Вл.Илиев

onlylogo БЪЛГАРСКА ФЕДЕРАЦИЯ ПО АВТОМОБИЛЕН СПОРТ
гр.София, бул. Тодор Каблешков 55А

+3592 987 64 74 office@bfas.bg
IBAN: BG08 BPBI 7942 1089 3339 01

facebookbfastweeterbfas

googleplusbfasyoutubebfas

fia logo 0 cba logo ministerstvo ministerstvo