48 заявки за Планинско “Гоце Делчев” – 2019г.!

48 заявки за Планинско “Гоце Делчев” – 2019г.!

Спортен клуб „Дунев Рейсинг”, заедно с  Българската Федерация по Автомобилен спорт  и с помощта на домакините от Община Гоце Делчев, за първа година ще организират кръг от  Планинския шампионат на БФАС. Състезанието ще се проведе на 4-5 май 2019 и ще бъде втори кръг от шампионата. Трасето се намира по пътя от гр. Гоце Делчев за село Добротино,  проход Попови ливади  (Папазчаир). Старта е от самия гр. Гоце Делчев и финал преди село Добротино. Дължината на трасето е 4400 м. Трасето се характеризира с 238м денивелация и 32 завоя – 16 леви и 16 десни, като предлага разнообразие – от много бързи участъци, до бавни, обратни завои.

Надпреварата през 2019 г. ще предложи високи скорости и адреналин през целия уикенд, като в събота пилотите ще преминат през административна и техническа проверка в центъра на гр. Гоце Делчев, след което следва официално откриване и старт на тренировките. Три манша ще бъдат проведени в съботния ден на 4ти май и четири манша в неделния ден – на 5ти май.

В неделния ден, след 18:00 ч. организаторите от “Дунев Рейсинг” и Община Гоце Делчев, имат удоволствието да поканят всички пилоти, механици, отбори и официални лица на Гала Вечеря, която ще се състои на специално предвидено място в сервизния парк.

Състезателното трасе предлага най-различни възможности за гледане на състезанието, като в някои от участъците, зрителите ще могат да се наблюдават почти 1/3 от трасето.

 

Документи:

Допълнителен правилник на Планинско “Гоце Делчев”-2019г.

План за сигурност на Планинско “Гоце Делчев”-2019г.

Програма на Планинско “Гоце Делчев” – 2019г.

Схема на трасето на Планинско “Гоце Делчев” – 2019г.

Заявка за участие в Планинско “Гоце Делчев” – 2019г.

Акредитация за медии – Планинско “Гоце Делчев” 2019г.

Списък на заявените участници

 

Демонстрационно видео на трасето: