БЪЛГАРСКИ ФИНАЛ НА “DAY OF CHAMPIONS” В ПОЖАРEВАЦ

БЪЛГАРСКИ ФИНАЛ НА “DAY OF CHAMPIONS” В ПОЖАРEВАЦ

На 18-19 август се проведе дрифт състезание “Day of Champions”. Домакин на надпреварата беше град Пожаревац. По традиция Организаторите на сръбския дрифт шампионат канят на своите състезания и чужди пилоти

На състезанието в Пожаревац сили премериха дрифтери от почти целия Балкански полуостров. Имаше състезатели от Сърбия, България, Хърватия и Гърция. От българска страна тази надпревара уважиха Силвио Гоцев, Стефан Зашев и Цветан Ефтимов.

И тримата българи се класираха за финалите в неделя, заемайки съответно 1-во, 3-то и 12-то място от квалификациите. Късметът им позволи поне в първите двубои да не застанат един срещу друг и да имат шанс да продължат напред.

В неделния ден Цветан Ефтимов с БМВ Е46 загуби по точки от гръка Бамбис в битката за Топ 8. Стефан Зашев и Силвио Гоцев успяха да се наложат над конкурентите си и застанаха един до друг в директна битка за победата в “Day of Champions”.

Поради равенство в точките при първите преминавания Стефан Зашев и Силвио Гоцев се налага да повторят батълът. В крайна сметка победител става Силвио Гоцев.