Автомобилната състезателка Диана Стоянове е сред десетте най-добри спортисти на югозападна България!

Автомобилната състезателка Диана Стоянове е сред десетте най-добри спортисти на югозападна България!

На 18.12.2018 г. се проведе награждаването в Конкурса „Спортист на годината” на Община Благоевград. Сред 10-те най-добри спортисти на Югозападна България е и автомобилната състезателка Диана Стоянова от Спортен клуб „Диамо”. След гласуването на журналисти и представители на спортни клубове станаха известни „топ 10” от 25-те номинирани активни спортисти. Избраните са носители на Световни, Европейски и Национални отличия за 2018 г. в спортовете таекуон-до, плуване, канадска борба, кикбокс, спортна гимнастика, автомобилен спорт и мотокрос.

„За мен е чест да застана редом до Световни и Европейски шампиони. Нашите постижения бяха оценени и съм щастлива от този факт. Това ме мотивира още повече” – сподели след церемонията Диана Стоянова.

Благоевградчанката произхожда от семейство традиционно свързано с автомобилния спорт. През годините тя е носител на много отличия от Националния шампионат по планинско изкачване. От 2016 г. тя е пилот в българския дамски екипаж, заедно с навигаторката си Иванела Иванова. През 2018 г. те стават вицешампиони в клас RC3 на Националния Рали шампионат.