Среща в Столична община по повод “Писта София 2022”

Среща в Столична община по повод “Писта София 2022”

    На 22.07.2022 в Столична Община се проведе работна среща между председателя на БФАС Г-н Румен Дунев, г-н Стамен Влъчков, г-н Анатоли Илиев зам. председател на Комисията по спорт към  столична Община и г-жа Ива Вълкова.

    Темата на бе организацията на Писта София 2022 (01-02.10.2022) и включването и в календара на София – Европейска Спортна Столица. По време на срещата бяха обсъдени няколко варианта за трасе , но в крайна сметка присъстващите на срещата се обединиха около решението да се проведе на емблематичния за това състезание пътен възел Бояна. Бяха засегнати и темите за охрана на мероприятието , пожарна, спешна медицинска помощ , реклама на състезанието в метростанциите на Столицата, както и почистване на трасето и площите около него след самото състезания. Освен Писта София 2022 г-н Дунев обяви и желанието на БФАС да се проведе и Планинско София кръг от националният планински шампионат на България.

    Представителите на БФАС г-н Румен Дунев и г-н Стамен Влъчков благодариха на целият екип на Столична Община и лично на заместник кмета по Транспорт и градска мобилност Г-н Кристиян Кръстев.

Очаквайте още подробности по темата.